В АП розповіли, коли може відбутися зустріч Порошенка і Трампа

Читать на русском
В Адміністрації Президента України назвали умову, за якої відбудеться зустріч Петра Порошенка і Дональда Трампа.
Костянтин Єлісєєв

Зустріч Президента України Петра Порошенка та президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа відбудеться, як тільки сторони узгодять порядок денний і наповнення майбутньої зустрічі.

Про це в інтерв'ю виданню «Сегодня» розповів заступник голови Адміністрації Президента Костянтин Єлісєєв, повідомляє «Слово і Діло».

«Звичайно, використовуються всі можливості для того, щоб підготувати головну і ключову зустріч – українсько-американський саміт. Тому і недавній візит заступника помічника держсекретаря США Бріджит Брінк до України розглядався в цьому контексті. Хочу ще раз повторити: зустріч на вищому рівні відбудеться, як тільки дві сторони узгодять порядок денний, а також наповнення майбутньої зустрічі. Звичайно, ми б хотіли, щоб це сталося якомога швидше», – зазначив Єлісєєв.

За його словами, найближчим часом планується продовження контактів на високому рівні для узгодження порядку денного зустрічі президентів України та США.

Єлісєєв розповів, що робота над підготовкою візиту Порошенка до США триває, щоб закріпити позитивні тенденції в діалозі між двома країнами і залучити Вашингтон до активної участі в питаннях відновлення миру та безпеки в Європі.

«Вважаю, що вже час перейти від інтенсивності до нової якості і змістовності наших відносин. На сьогоднішній день ми цим і займаємося. Намагаємося забезпечити пріоритетність так званого українського питання у зовнішньополітичному порядку денному нової американської адміністрації», – підкреслив заступник глави АП.

Слід зазначити, що, згідно з моніторингом «Слова і Діла», Єлісєєв дав лише одну обіцянку, яка перебуває в процесі виконання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: