Апеляційний суд переглянув запобіжний захід для судді-втікача Чауса

Читать на русском
Київський Апеляційний суд розглянув скаргу в інтересах підозрюваного судді Дніпровського райсуду Києва Миколи Чауса.
Микола Чаус

Апеляційний суд міста Києва обрав запобіжний захід для судді-втікача Дніпровського районного суду Миколи Чауса у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Таке рішення було ухвалено колегією суддів 23 березня, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Апеляційного суду Києва.

«Визначення слідчого судді Солом'янського районного суду Києва від 18 січня 2017 року – скасувати; ухвалити нове визначення, яким клопотання старшого детектива Національного антикорупційного бюро України про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно підозрюваного Миколи Чауса – задовольнити частково; обрати підозрюваному Чаусу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою», – йдеться у рішенні Апеляційного суду.

Крім того, пояснюється, що у разі затримання Чауса і не пізніше ніж через 48 годин «з моменту його доставки до місця кримінального провадження слідчий суддя, суд за участю Чауса, його захисника розглянуть питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або його зміни на пом'якшений запобіжний захід».

Нагадаємо, Молдова подовжила арешт Чауса.

Раніше детективи НАБУ відвезли до Кишиніва документи на екстрадицію Чауса.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: