Два роки на посаді: як виконує обіцянки дніпропетровський губернатор

Читать на русском

Наприкінці березня другу річницю перебування на посаді відзначає голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Валентин Резніченко. За цей час «Слово і Діло» зафіксувало 41 його обіцянку, 32 з яких чиновник виконав, а 4 – провалив.

Валентин РезніченкоГолова Дніпропетровської обласної державної адміністрації
Резніченко обіцяє створити Музей героїв АТОСказано 26 січня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

Серед найголовніших обіцянок Резніченка на посаді голови ОДА слід виокремити оприлюднене у 2015 році зобов’язання підтримувати та допомагати підприємцям, які вирішили перевести свою діяльність із зони АТО у Дніпропетровську область.

Облрада негайно розширила діяльність Інвестиційного центру. Там надавали підтримку представникам малого та середнього бізнесу. Протягом 2015 року до Дніпропетровської області свою діяльність перенесло 462 підприємця з окупованих територій, адже Дніпропетровщина зарекомендувала себе як стабільний та перспективний для ведення бізнесу регіон.

Наступним, гідним поваги став оголошений намір створити Музей АТО. Губернатору знадобилося півроку, аби у травні 2016 року в Дніпрі відкрився перший в Україні Музей АТО. Спочатку це була вулична експозиція, а в січні 2017 року двері для відвідувачів відчинила внутрішня експозиція Музею АТО. На 600 кв. м розміщено 2 тисячі експонатів та унікальний мультимедійний зал з «ефектом присутності».

Серед обіцянок, виконання яких триває, не менш важливі потреби для розвитку регіону: залучення міжнародних інвестицій для будівництва сучасної лікарні, ремонт дороги від траси Миколаїв – Дніпро до Кам’янки, будівництво кільцевої дороги навколо Дніпра.

Якщо говорити про невиконані обіцянки, то не вдалося губернатору потішити школярів новими автобусами в проанонсованій кількості: замість обіцяних 46-ти школам області придбали всього 35 автобусів. ДП «Південмаш» теж не дочекалося від Резніченка оборотних коштів для виробництва тракторів, таких, що мали вразити конкурентів на ринку сільськогосподарської техніки. Також створення Алеї пам'яті загиблих героїв Революції Гідності та воїнів АТО в парку поблизу будівлі ОДА завмерло на етапі обговорень проекту.

Загалом кількість виконаних зобов’язань у очільника Дніпропетровської області досить велика (78%), аби зарекомендувати себе відповідальним чиновником та здобути перше місце у рейтингу губернаторів України.

Варто зазначити, що найбільше губернатор дбає про соціальний захист населення та провадить місцеве самоврядування. Пріоритетними для нього залишається будівництво, відновлення, ремонт, відкриття нових дитсадків, лікарень та спорткомплексів. Благоустрій вулиць, оновлення комунальної інфраструктури також перебувають у центрі уваги чиновника.

Щоправда, 2017 рік Резніченко розпочав без посадових обіцянок, не вельми активно сипав ними й торік, тому називатися публічною особою не може. Проте у 2015 році «Слово і Діло» щомісяця фіксувало по декілька його зобов’язань, подекуди й п’ять одразу, як це було у липні та серпні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: