Польський депутат нарахував у країні 400 тисяч біженців з України

Читать на русском
Депутат польської партії «Право і Справедливість» Ришард Чарнецький заявив, що Польща прийняла вже 400 тисяч біженців з України.
Super Express

Депутат польської партії «Право і Справедливість» Ришард Чарнецький заявив, що Польща прийняла вже 400 тисяч біженців з України.

Про це він розповів в ефірі одного з місцевих телеканалів, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Onet.

Таку заяву депутат зробив, коментуючи статистику Євростату щодо біженців, яких прийняли в Євросоюзі.

«Польща прийняла вже 400 тисяч біженців з України, і, таким чином, ми на другому місці після німців за кількістю прийнятих біженців», – сказав Чарнецький.

На думку депутата, Польща відкрита для біженців.

«Це демонструє, що ми дуже відкриті для біженців. Нагадаю, що у 90-х роках Польща прихистила майже 100 тисяч чеченців-мусульман. Ми були відкриті тоді, тепер нехай інші будуть такими ж відкритими, ми вже своє зробили», – підкреслив він.

«Ми не хочемо ніяких мігрантів не з Європи, ніяких мігрантів-мусульман», – зауважив Чарнецький, коментуючи міграційну кризу, яку відчув Євросоюз.

Також депутат нагадав, що попередній уряд прем'єра Еви Копач був змушений погодитися на прийняття певної кількості біженців у 2015 році.

«Прем'єр-міністр Ева Копач, від імені Польщі, на жаль, погодилася прийняти майже 12 тисяч біженців з мусульманських країн, які не є частиною Європи», – додав він.

Чарнецький підкреслив, що уряд «Права і Справедливості» не погоджується з таким рішенням.

Нагадаємо, у лютому міністр фінансів Польщі Матеуш Моравецкий зробив заяву про збільшення кількості біженців з України.

Нещодавно у Польщі розгорівся скандал через те, що екс-прем'єр Дональд Туск нібито не проводив належним чином розлідування авіакатастрофи під Смоленськом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: