Лондон подасть заявку на Brexit 29 березня

Читать на русском
Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей 29 березня повідомить керівництво ЄС про початок процедури виходу Сполученого Королівства з Європейського Союзу.

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей 29 березня повідомить керівництво ЄС про початок процедури виходу Сполученого Королівства з Європейського Союзу відповідно до статті 50 Лісабонського договору.

Про це повідомив офіційний представник канцелярії глави британського уряду в понеділок, 20 березня, передає «Слово і Діло».

Королева Єлизавета II ухвалить рішення щодо Brexit у четверКоролева Великобританії Єлизавета II готова схвалити законопроект про початок виходу Великобританії з ЄС вже у четвер, 15 березня.

Мей має звернутися до членів ЄС з офіційним листом, однак коли саме вона зробить це, на Даунінг-стріт не уточнили.

Таким чином, Лондон подасть заявку на Brexit тільки після майбутнього 25 березня в Римі саміту Євросоюзу, присвяченого 60-річчю Римських договорів, що поклали початок Європейського економічного співтовариства.

Нагадаємо, 14 березня палата лордів ухвалила у вихідному вигляді законопроект, що дає уряду право почати процес виходу з ЄС. Королева Єлизавета підписала відповідний закон 16 березня.

Після Brexit і Трампа Нідерланди сказали «стоп» популізму – РюттеНа парламентських виборах у Нідерландах проголосував 81% виборців. Перемогу здобула партія прем'єра Рютте.

Документ дозволяє (хоча формально не зобов'язує) прем'єр-міністру повідомити Євросоюз про намір Сполученого Королівства вийти зі складу ЄС, за що висловилася більшість британських виборців на референдумі у червні минулого року.

Раніше повідомлялося, що Британія не згодна на другий референдум в Шотландії до Brexit.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: