Затриманим за хабар співробітникам СБУ повідомили про підозру

Читать на русском
Співробітники Антикорупційного бюро повідомили про підозру в скоєнні злочину двом співробітникам української спецслужби.

16 березня детективи Національного антикорупційного бюро України повідомили про підозру в скоєнні злочину двом посадовцям Служби безпеки України, затриманим раніше за одержання хабара.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НАБУ.

«16 березня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили про підозру в скоєнні злочину, передбаченого частиною 4 статті 368 ККУ (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди службовою особою) двом посадовцям СБУ, затриманим напередодні», – йдеться в повідомленні.

За версією слідства, підозрювані – начальник сектора відділу контрзахисту економіки (підполковник) одного з обласних управлінь СБУ та заступник начальника відділу цього ж управління (майор) – діючи за попередньою змовою групою осіб, вимагали та отримали від суб'єктів господарювання неправомірну вигоду в особливо великому розмірі за нездійснення тиску на їхній бізнес. Зокрема, детективи НАБУ задокументували факт вимагання посадовцями СБУ в керівників двох комерційних підприємств 50 тисяч доларів та отримання через посередника половини від цієї суми.

Нагадаємо, 15 березня детективи НАБУ затримали двох співробітників СБУ на хабарі.

Раніше в прокуратурі Черкаської області повідомили про затримання директора та головного інженера лісового підприємства на хабарі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: