Пєсков: жодного листа Януковича про введення військ у Кремлі не отримували

Читать на русском
Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що в адміністрації президента не отримували жодного листа від колишнього президента України Віктора Януковича з проханням ввести війська.
http://argumentua.com

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що в адміністрації президента не отримували жодного листа від колишнього президента України Віктора Януковича з проханням ввести війська.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс».

«Річ у тім, що жодного листа офіційно до адміністрації президента не надходило. Жодного схожого документа в адміністрації президента не реєструвалося», – заявив Пєсков.

При цьому він не прокоментував заяву повноважного представника РФ Віталія Чуркіна в ООН на засіданні Ради безпеки, де повпред говорив, що такий лист існує, й він уповноважений про нього доповісти.

«Цього я не знаю. Я можу лише констатувати ситуацію де-факто та де-юре, тобто те, що я вже сказав», – зазначив Пєсков.

Раніше в Кремлі відмовилися коментувати заяви Генпрокуратури РФ про те, що Янукович не звертався до президента Росії Володимира Путіна з проханням про введення російських військ в Україну 1 березня 2014 року.

ГПУ має докази звернення Януковича до РФ із проханням ввести військаУ Генеральної прокуратури України є докази, які підтверджують справжність звернення Віктора Януковича до Росії з проханням ввести війська.

Як відомо, на засіданні Радбезу ООН повпред РФ Чуркін зачитав звернення Януковича, в якому був присутній текст «звертаюся до президента Росії Володимира Володимировича Путіна з проханням використати Збройні сили Російської Федерації для відновлення законності, миру, правопорядку, стабільності й захисту населення України».

Головна військова прокуратура України вже отримала в ООН офіційну фотокопію заяви Януковича від 1 березня 2014 року з проханням ввести війська Російської Федерації в Україну.

Нагадаємо, Віталій Чуркін помер 20 січня 2017 року в Нью-Йорку за день до свого 65-річчя. Американським судмедекспертам наразі заборонено називати причини його смерті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: