У Південній Кореї почалися заворушення після вердикту суду про імпічмент президента – фото

Читать на русском

У столиці Південної Кореї Сеулі почалися зіткнення між противниками імпічменту президента Пак Кин Хе та поліцією після постанови Конституційного суді про законність імпічменту.

У столиці Південної Кореї Сеулі почалися зіткнення між противниками імпічменту президента Пак Кин Хе та поліцією після постанови Конституційного суду про законність імпічменту.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на DW.

Під час зіткнень у Сеулі вже загинули двоє людей.

Прихильники відстороненого президента залізли на фургони поліції, після чого правоохоронці спробували навести порядок, що призвело до сутичок.

Прем'єр-міністр Південної Кореї й тимчасовий виконвач обов'язків президента Хван Ге Ан провів термінове засідання, де від імені влади пообіцяв докласти всіх зусиль для стабілізації ситуації.

«Я поважаю постанову Конституційного суду. Кабінет має продовжити стабільно виконувати державні завдання й підтримувати соціальний порядок, щоб запобігти розростанню внутрішнього конфлікту», – заявив він.

Крім того, він доручив уряду підготуватися до виборів нового глави держави в 60-денний період.

Нагадаємо, Конституційний суд Південної Кореї затвердив імпічмент президента Пак Кин Хе.

У грудні 2016 року парламент Південної Кореї оголосив імпічмент президенту Пак Кин Хе, її помічницю звинуватили в корупції та використанні становища для отримання зиску.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: