Нардеп Дзюблик «забув» добудувати поліклініку в Радомишлі

Читать на русском

Рівно рік минув з дня, коли народний депутат Павло Дзюблик пообіцяв допомогти фінансами на завершення будівництва полікліники в Радомишлі Житомирської області. Та слова не дотримав. Медзаклад досі вважається довгобудом

Обіцяв 4 березня 2016 року на власній сторінці у Facebook, що скористається коштами з Фонду регіонального розвитку, або знайде в інших джерелах, - зафіксовано «Слово і Діло».

Очевидно, пошуки тривають досі, адже з березня минулого року, депутат єдиний раз згадав довгобуд, коли з'ясувалося, що державні гроші виділені у попередньому році, вкрали забудовники.

Щоправда, у 2015 році Павло Дзюблик таки посприяв виділенню з державного бюджету 15 мільйонів гривень на завершення будівництва. Але на тому діло стало. Гроші зникли, а поліклініка на вулиці Присутственній, 9 з 1992 року зяє порожніми вікнами.

Народний депутат, вважає винним приватне підприємство «Елітбуд-1». Компанія виграла тендер на будівництво і з 2013 року здійснювала будівництво медичного закладу. Отримавши бюджетні гроші у 2015, будівельники підписали акти виконаних робіт, фактично залишивши такі - невиконаними.

Чи законно підприємство використало державні гроші - Дзюблик через депутатське звернення просив Арсена Авакова, очільника МВС, провести перевірку.

Депутат стверджує: особисто приїздив на об'єкт, вимагаючи фірму підрядника пришвидшити хід робіт. В кінці травня 2016 року звернувся до КРУ.

«Посадові особи медичного закладу зайво сплатили більш як 800 тис. грн підрядникам, які завищили обсяги та вартість виконаних будівельно-монтажних та проектних робіт під час будівництва корпусу поліклініки.Говорячи простою мовою, їх просто намагалися вкрасти. Розумію, що лікар не повинен розбиратися в будівництві. Але 800 тисяч це більше 13 відсотків від загальної суми. Крім того, 128 тисяч витратили за спожиті послуги орендарями. Ось так. А потім ми всі разом розповідаємо ,що погано живемо. Винуваті ж у цьому депутати, міністри, Президент. Сумно...», - написав депутат у соцмережі.

Після того депутат більше не переймався станом здоров'я мешканців Радомишля. Населення сяк так лікується в старому приміщенні, а довгобуд неспішно руйнується стихіями погоди.

Нагадаємо, з усіх обіцянок, а їх депутат озвучив 31, виконано 11. 15 - начебто виконується, а виконати решту 5, депутат забув.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: