Життя окупованого півострова: в Криму відзвітували про зростання безробіття

Читать на русском
Економічна ситуація в Криму залишається вкрай важкою, а кримчани не можуть знайти роботу. За даними Кримстата за два місяці кількість безробітних зросла на тисячу осіб.

Центр зайнятості населення Криму повідомляє про те, що чисельність кримчан, які перебувають на обліку, за станом на кінець січня поточного року склала 7 900 чоловік, з них 6,5 тисячі продовжують залишатися без роботи.

Таку інформацію наводить Кримстат, передає «Слово і Діло».

За даними, на листопад 2016 року чисельність безробітних становила 5,5 тисячі осіб. Таким чином рівень зареєстрованого безробіття з листопада 2016 по січень 2017 виріс на 0,1%.

Для порівняння - рівень зареєстрованого безробіття в Криму на кінець вересня 2016 року, за даними Мінекономрозвитку, склав 0,5%.

Проте, підконтрольна Кремлю «влада» півострова запевняє в зворотному. На початку лютого «міністр соцполітики» Криму, Олена Романовська заявила про триразове скорочення безробіття за минулі два роки.

Як змінилася економіка Криму за 3 роки анексіїЗ моменту окупації Автономної республіки Крим минуло майже три роки. Як змінилося життя кримчан за цей період? «Слово і Діло» підготувало інфографіку, в якій можна ознайомитися з динамікою основних макроекономічних показників півострова з 2013 року.

За її словами, в даний момент середня зарплата в Криму складає 24200, що на 500 рублів більше ніж у 2015 році.

Кримстат зареєстрував середньомісячну нараховану заробітну плату по повному колу організацій Криму в грудні 2016 року у рівні 30795 рублів. У порівнянні з листопадом 2016 року розмір заробітної плати збільшився на 22,7%, а відносно грудня 2015 року зменшився на 2,1%, констатували у відомстві.

Нагадаємо, днями Кабмін представив план повернення півострова. В експертному колі вважають, що Крим все більше перетворюється в військову базу, за допомогою якої РФ тримає під контролем весь Чорноморський регіон.

Як живуть кримчани через три роки після анексії, «Слово і Діло» розповіло в матеріалі «Як змінилася економіка Криму за 3 роки анексії».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: