Обіцянка Шипка направляти податки великих підприємств на місця так і лишилася на папері

Читать на русском
Унікальне право Нікополя й Орджонікідзе залишати податки великих підприємств на місцях так і залишилось лише обіцянкою.
Андрій ШипкоФото з відкритих джерел

Народний депутат від групи «Відродження» Андрій Шипко не зміг втілити в життя власну обіцянку щодо надання містам Нікополь та Орджонікідзе (нині Покров), а також Нікопольскому району унікального права залишати податки великих підприємств на місцях.

Ця обіцянка була одним із пунктів передвиборчої програми Шипка у вересні 2014 року, коли він балотувався в народні депутати від 35-го мажоритарного округу, що в Дніпропетровській області, нагадує «Слово і Діло».

«Законодавчо закріпити право Нікополя, Орджонікідзе та Нікопольского району залишати податки великих підприємств для фінансування соціальних програм регіону. Нам потрібні сучасні лікарні, хороші дороги, відремонтовані школи і будинки», – писав у своїй програмі політик.

Відтоді Верховна Рада неодноразово ухвалювала зміни до податкового законодавства України, однак Шипко за жодну з розглянутих парламентом подібних ініціатив не проголосував. Сам же його авторський законопроект щодо оподаткування великих підприємств Нікополя, Нікопольского району та Покрова в апараті Ради зареєстрований так і не був.

Наразі в досьє Шипка 23 обіцянки, з яких він виконав 7. У рейтингу відповідальності народних депутатів він лише на 197-му місці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: