В Донецьку захопили офіс «Укртелекому». Населення залишилося без зв'язку та інтернету

Читать на русском
Телекомунікаційний оператор Укртелеком вимушено припинив надання послуг на неконтрольованій українськими військами частини Донецької області.

Телекомунікаційний оператор «Укртелеком» вимушено припинив надання послуг на неконтрольованій українськими військами частини Донецької області.

Сьогодні населення окупованої території залишилося без зв'язку. Офіс компанії захопили озброєні люди. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ПАТ «Укртелеком», інформує «Слово і Діло».

«Оператор втратив технічну можливість централізовано керувати обладнанням на непідконтрольній території Донецької області, і, відповідно, локальний фрагмент мережі був оперативно відключений від загальнонаціональної мережі», – йдеться в повідомленні.

Директор із комунікацій Михайло Шуранов повідомив, що доступ до інтернету й телефонного зв'язку втратили майже 200 тис. осіб.

«Офіс компанії в Донецьку й обладнання захоплені. Компанією централізовано відключений донецький фрагмент від національної мережі», - написав Шуранов на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Він не виключає, що зв'язок всередині донецького сегмента може працювати. Також поки невідомо, чи зможуть місцеві фахівці організувати зв'язок із Російською Федерацією.

У ПАТ уже повідомили про те, що відбувається, відповідним правоохоронним органам та іншим операторам зв'язку.

Нагадаємо, «Укртелеком» входить до телекомунікаційного бізнесу групи СКМ Ріната Ахметова.

На сайті компанії є регулярно оновлювана карта, на якій відображено, як надаються послуги зв'язку в Донецькій і Луганській областях.

Раніше, як повідомляло «Слово і Діло», Кабмін затвердив порядок переміщення товарів з і до ОРДЛО.

Як відомо, в лютому командуванню ЗСУ заборонили купувати телефони і автомобілі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: