Пашинський так і не ініціював комітет із розслідування закупівель російських двигунів для ЗСУ

Читать на русском
Народний депутат Сергій Пашинський провалив обіцянку винести на розгляд профільного комітету питання щодо сумнівних закупівель двигунів для української армії.
Сергій ПашинськийФото з відкритих джерел

Народний депутат, голова комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони Сергій Пашинський не провів обіцяне засідання комітету, що мало бути присвячене озвученому журналістами звинуваченню щодо його причетності до закупівлі російських двигунів для техніки Збройних сил України.

Про цю обіцянку нардепа, озвучену ще 9 лютого, нагадує «Слово і Діло».

«Буквально вчора дізнався про надскладну схему купівлі російських двигунів для української армії через фірми в Молдові начебто за моєї активної участі ... Найближчим часом на комітеті (з питань нацбезпеки і оборони – Ред.) буду ініціювати проведення спеціального засідання за участі представників правоохоронних органів для з’ясування можливих фактів сумнівних закупівель двигунів для військової техніки через підставні фірми Молдови», – заявив Пашинський, коментуючи результати журналістського розслідування кореспондента «Слідство.Інфо» Дмитра Гнапа.

Своєю чергою, «Слово і Діло» перевірило розклад засідань парламентського комітету з питань національної безпеки та оборони й виявило, що відтоді, як народний депутат зробив цю заяву, й до 24 лютого відповідний комітет мав збиратися двічі, однак жодне із засідань не було присвячене питанню закупівель російських двигунів для української військової техніки.

Отже, в досьє Пашинського з’являється ще одна невиконана обіцянка – вже 19-та за ліком. Загалом він виконав 36% власних зобов’язань, у рейтингу відповідальності Верховної ради він 141-й.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: