Саманта Пауер написала пам'ятну статтю про свого «друга» Чуркіна

Читать на русском
Колишній постійний представник США при ООН Саманта Пауер обупліковала статтю в The New York Times в пам'ять про померлого Віталія Чуркіна, назвавши його своїм другом.

Колишній постійний представник США при ООН Саманта Пауер обупліковала статтю в The New York Times в пам'ять про померлого Віталія Чуркіна, назвавши його своїм другом.

Про це інформує «Слово і Діло» з посиланням на «РІА-Новини».

Колишній постпред США зазначила, що «була, мабуть, найпомітнішою противницею Чуркіна».

«Він віддано захищав жахливі дії президента Володимира Путіна в Україні і в Сирії. Але в той же час Віталій був майстром слова з епічним почуттям гумору, хорошим другом і однією з кращих надій на те, щоб Сполучені Штати і Росія працювали разом. Я вбита горем через його смерть», - пише Пауер.

Вона також поділилася спогадами, як починала працювати на посаді постпреда США при ООН.

Стало відомо, хто від Росії в ООН сяде в крісло ЧуркінаВиконуючим обов'язки постпреда Росії при ООН після смерті Віталія Чуркіна став його перший заступник Петро Іллічов.

«Коли я приїхала у Нью-Йорк, моя попередниця Сьюзан Райс сказала мені: «Інвестуй у свої відносини з Чуркіним. Він буде зводити тебе з розуму, але ви будете потрібні одне одному», - згадує Пауер настанови Райс.

Вона додала, що, за її відомостями, Чуркін ніколи не розглядав як знак протесту проти дій російського президента свій відхід з поста постпреда.

«Але навіть якщо б він так вчинив, то, швидше за все, його б замінили кимось менш готовим до компромісів, що послабило б здатність Організації Об'єднаних Націй домагатися зміцнення миру і безпеки, а в подальшому призвело б до підриву російсько-американських відносин» , - пише колишній постпред США.

Нагадаємо, Чуркін представляв Росію в ООН з 2006 року, він раптово помер 20 лютого у Нью-йорку. Імовірно, причиною смерті став серцевий напад. 24 лютого він був похований в Москві на Троєкурівському кладовищі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: