У мерії Вінниці відбулась бійка

Читать на русском
У мерії Вінниці відбулась бійка. Конфлікт стався через те, що депутати вирішили виділити додаткові кошти вінницькому фонду муніципальних інвестицій.

Як повідомляють вінницькі ЗМІ, конфлікт стався через те, що депутати вирішили виділити додаткові кошти місцевому фонду муніципальних інвестицій.

Це обурило активістів, адже, за їхніми словами, фонд, пов'язаний із прем'єром Володимиром Гройсманом і торік йому уже виділяли міські гроші, повідомляє «Слово і Діло».

Обурені громадяни стверджують, що кошти незаконно вклали у приватні підприємства і тихо вивели з бюджету.

Активісти пікетували будівлю мерії від самого ранку. Коли ж змогли прорвались всередину, наштовхнулись на групу людей, які, на противагу їм, відстоювали рішення депутатів.

Акценти. У Вінниці напередодні сесії міськради – бійка!Vlasno Info

Проте, у Вінницькій міськраді зазначають, що протестна акція є політичною. Директор департаменту економіки та інвестицій Віталій Погосян каже, що КП «Вінницький фонд муніципальних інвестицій» був створений п'ять років тому як інструмент, який дозволяє шляхом надання позик іншим комунальним підприємствам впроваджувати заходи з енергоефективності та енергозбереження. Протягом відповідного періоду позика повертається до Фонду і далі реінвестується.

«Зараз мова йде не тільки про енергоефективність, місто розвивається, комунальні підприємства також. З 2012 по 2016 сплачений засновником статутний капітал фонду муніципальних інвестицій склав близько 33 мільйонів гривень. На 2017 рік відповідно до фінансового плану підприємства заплановано надати кредитів міським комунальним підприємствам на загальну суму в 21 млн. грн. для придбання нової комунальної техніки. Наприклад, це 18 одиниць додаткової спецтехніки для КП «Шляхове управління» для очищення міста взимку і прибирання в теплу пору року», - зазначає В.Погосян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: