Світовий експорт озброєнь рекордно зріс

Читать на русском
Обсяг ринку озброєнь у світі виріс майже на 8,5% і досяг глобальних розмірів з часів холодної війни.

Обсяг ринку озброєнь у світі виріс майже на 8,5% і досяг глобальних розмірів з часів холодної війни.

Про це йдеться в звіті про глобальні обсяги експорту озброєнь стокгольмського Інституту вивчення проблем миру (SIPRI), опублікованому в понеділок, 20 лютого, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Ліга.Новини».

За підрахунками дослідників, обсяг ринку озброєнь в 2012-2016 роках збільшився на 8,4% порівняно з попереднім п'ятирічним періодом (2007-2011), загалом тенденція до його зростання спостерігається після тривалого спаду.

Майже три чверті (74%) міжнародних поставок зброї припадає на п'ятірку найбільших експортерів озброєнь в світі - США, Росію, Китай, Францію і Німеччину.

Україна представила концепцію ударного вертольота КТ-112 – фотоДержавна зовнішньоторговельна та інвестиційна фірма «Укрінмаш», що входить до складу концерну «Укроборонпром», представила концепт нового легкого ударного вертольота КТ-112.

Перше місце в торгівлі зброєю і раніше посідають Сполучені Штати з ринковою часткою 33%. Згідно зі звітом, за останні п'ять років обсяг проданих у США озброєнь збільшився на 21%. Також Штати лідирують за кількістю країн-покупців: американська зброя поставляється в як мінімум 100 держав. Понад половину вироблених США озброєнь в 2012-2016 роках придбали на Близькому і середньому Сході.

На другому місці серед експортерів зброї - Росія, 23% охоплює ринку. Третю позицію в рейтингу посідає Китай (ринкова частка - 6,2%), який за п'ять років збільшив обсяги продажів озброєнь на 74%. В кінці п'ятірки Франція (6%) і Німеччина (5,6%).

Основними покупцями зброї в світі, згідно зі звітом SIPRI, є резиденти країн Азії та Океанії, а також держав Близького і Середнього Сходу. Лідерами серед імпортерів озброєнь є Індія і Саудівська Аравія.

Як повідомлялося, «Укроборонпром» представив нову модифікацію безпілотного тактичного багатоцільового транспортного засобу «Фантом» на виставці IDEX 2017 ОАЕ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: