Минулоріч в Україні встановлено значно менше теплових лічильників, ніж обіцяв Зубко

Читать на русском
Протягом 2016 року кількість встановлених у будинках українців теплових лічильників не дотягнула до показника, обіцяного головою Мінрегіонбуду.
Геннадій ЗубкоФото з відкритих джерел

Станом на кінець 2016 року кількість будинків, обладнаних лічильниками тепла, становила всього 66,75%, тоді як міністр регіонального розвитку й будівництва Геннадій Зубко обіцяв довести цей показник до 80%.

Про це, спираючись на дані Мінрегіонбуду, повідомляє «Слово і Діло».

«Ми забезпечимо 80-відсотковий побудинковий облік спожитих послуг вже в 2016 році. Це той необхідний мінімум завдань, який маємо виконати цього року, щоб реформа енергоефективності стала відчутною», – заявив у травні минулого року Зубко.

Проте у відповіді на інформаційний запит «Слова і Діла», датованій 27 січня, директор Департаменту систем життєзабезпечення та житлової політики Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Дмитро Корчак повідомив, що, станом на 31 грудня 2016 року рівень забезпечення будинків лічильниками тепла по країні складав лише 66,75%. Відповідно ж до закону «Про комерційний облік», крайній строком завершення встановлення побудинкових лічильників визначений 2018 рік.

Таким чином Геннадій Зубко не впорався з цією, вже 19-ю за ліком обіцянкою, зафіксованою порталом. Маючи рівень відповідальності в 43%, він посідає 10-те місце у відповідному рейтингу Кабінету міністрів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: