В ОБСЄ стурбовані зростанням числа жертв на Донбасі

Читать на русском
В Організації з безпеки і співробітництва в Європі стурбовані зростанням числа жертв серед мирного населення з-за бойових дій на Донбасі.

Спеціальний представник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі по врегулюванню ситуації на Донбасі Мартін Сайдик висловлює стурбованість збільшенням кількості жертв серед цивільних через бойові дії на Донбасі.

Про це йдеться у заяві Сайдика, оприлюдненому 27 січня, повідомляє «Радіо Свобода», передає «Слово і Діло».

ОБСЄ: деякі селища Донбасу в критичних умовах виживанняПерший заступник глави ОБСЄ в Україні Олександр Хуг заявив, що деякі селища на Донбасі знаходяться в критичних умовах виживання.

«У звітах Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ підтверджується загибель щонайменше шести цивільних осіб по обидві сторони лінії конфлікту протягом останніх двох тижнів. Щонайменше троє з жертв загинули під час обстрілів, інші, швидше за все, підірвалися на міні. Також багато цивільних осіб було поранено, серед них трирічний хлопчик», - наголошується в заяві.

Він закликав усі сторони конфлікту зробити все можливе для припинення насильства.

Вчора в СММ ОБСЄ заявили про різке збільшення кількості жертв серед мирного населення в Луганській області.

Раніше, ОБСЄ засудила порушення свободи слова на окупованих територіях України.

Нагадаємо, що ОБСЄ заявляла раніше про загрозу забруднення Донецької області хімічними відходами фенольного заводу, який знаходиться в Новгородському, в близькості до лінії розмежування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: