Білий дім відповів на заклик американців розкрити декларацію Трампа

Читать на русском
У Білому домі відповіли на петицію американців, яка закликає президента США Дональда Трампа відкрити декларацію про доходи.

Сайт WikiLeaks звернувся до користувачів із проханням надіслати для публікації матеріали про податкову декларацію президента США Дональда Трампа.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на DW.

Згідно з інформацією, на сайті Білого дому розміщено звернення з вимогою оприлюднити податкову декларацію Дональда Трампа, яке підтримали понад 220 тисяч осіб.

«Безпрецедентні економічні конфлікти цієї адміністрації мають бути прозорими для американського народу, включаючи будь-які документи, що можуть виявити іноземний вплив та економічну зацікавленість», – йдеться в петиції.

У Білому домі вже відповіли на заклик. Так, радник президента Келліенн Конуей заявила, що «людям байдужа» його податкова звітність.

«Відповіддю Білого дому є те, що він не збирається оприлюднювати податкову декларацію», – заявила Конуей.

Як відомо, сам Трамп заявив, що йде з бізнесу, щоб повністю зосередитися на управлінні країною. При цьому він повідомив, що не має наміру продавати свій бізнес, а, скоріш за все, передасть його в сліпий траст.

Додамо, що в США немає закону, який вимагає від президента оприлюднити свою декларацію, а сам Трамп неодноразово заявляв, що «люди дуже мало дізнаються» з цього документа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: