У Міноборони розповіли, як будуть інспектувати військові частини РФ

Читать на русском
До складу групи мають увійти по два представника від України і по одному від Канади і Данії.

У Міністерстві оборони України підтверджують факт наявності домовленості з російською стороною щодо інспектування прикордонної території Ростовської області на предмет наявності там місць дислокації військових частин і підрозділів Збройних сил РФ.

Про це сьогодні на брифінгу повідомив речник відомства Олександр Мотузяник, передає «Слово і Діло».

«Стіна» суму: як оборонний мур перетворився на головну недобудову на українському кордоніПісля двох років обіцянок про створення справжнього оборонного муру на кордоні з Росією проект «Стіна» перетворився на звичайне облаштування кордону із сусідньою державою. До того ж, на фінансування будівництва хронічно не вистачає коштів.

За його словами, інспекційна група планує здійснити наземний огляд територій та огляд місцевості з вертольоту на предмет наявності або відсутності в безпосередній близькості від українського кордону російських військ. До складу групи мають увійти по два представника від України і по одному від Канади і Данії. Про результати перевірки буде повідомлено в ОБСЄ.

Раніше російські ЗМІ повідомляли, що Росія погодилася допустити українських інспекторів на військові об'єкти в Ростовській області. Інспекційна перевірка буде проходити з 16 по 19 січня.

Нагадаємо, в Херсонській області відбулися тактико-спеціальні навчання підрозділів протиповітряної оборони оперативно-тактичної угруповання «Південь».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: