Обама скасував право кубинців отримати посвідку на проживання в США

Читать на русском
Президент США Барак Обама позбавив кубинських біженців можливості отримати посвідку на проживання в США.
Барак Обама

Президент США Барак Обама скасував можливість для кубинських біженців отримати посвідку на проживання в США.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

Рішення про скасування правила, яке також відоме як політика «сухих і мокрих ніг», «вступає в силу негайно», повідомив Обама.

Американський лідер також зазначив, що «кубинські громадяни, які намагаються незаконно в'їхати в США і не мають права на надання гуманітарної допомоги, будуть підлягати висилку з країни відповідно до законодавства США».

ЄС і Куба домовилися про нормалізацію відносинЄС і Куба підписали угоду щодо нормалізації відносин.Тепер Європа припинить обмежувальну політику проти Куби, яка проводиться з 1996 року.

За його словами, кубинський уряд вже погодився прийняти повернення тих громадян Куби, яким було наказано покинути США. Кубинська влада, в свою чергу, як зазначає агентство, «високо оцінила» подібне рішення. У заяві, зачитаному в ефірі державного телебачення Куби, місцевий уряд назвав підписання угоди «важливим кроком у просуванні відносин» між США і Кубою.

Такий хід, як зазначили представники кабміну, «спрямований на те, щоб гарантувати нормальну, безпечну і впорядковану міграцію».

Політика «сухих і мокрих ніг» була введена в США у 1995 році президентом Біллом Клінтоном. Тоді правило уявлялося як переглянутого і більш ліберального імміграційного рішення, яке дозволило захопленим в море кубинцям приїхати в США і стати легальними жителями країни протягом року.

Нагадаємо, раніше Куба і США вперше за півстоліття домовилися про експорт - Америка закупить 40 тонн кубинського вугілля.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: