Українські школи отримали комп'ютери від Китаю

Читать на русском

Українські школи отримали 23,5 тисячі нових комп'ютерів в рамках угоди між Україною і Китаєм.

2,4 тисячі українських шкіл отримали від Китайської Народної Республіки 23,5 тисячі нових комп'ютерів в рамках угоди між Міністерством освіти і науки України та КНР.

Як передає «Слово і Діло», про це на своїй сторінці в Facebook написав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

«Яка сучасна освіта без комп'ютерів? Напередодні Нового 2017 року понад 2400 навчальних закладів України в рамках угоди Міносвіти України і КНР отримали справжній новорічний подарунок - 23,5 тисячі нових комп'ютерів для українських шкіл», - повідомив Гройсман.

Він додав, що на нові комп'ютери було встановлено ліцензійне програмне забезпечення Microsoft, яке було закуплено централізовано через систему ProZorro.

«Упевнений, що в сучасному світі будь-яка людина має бути з комп'ютером на «ти». Більш того, моє бажання - щоб крім професійного користування, діти в школі вивчали кілька мов програмування і засвоювали навички кодування. Це шлях до інноваційних змін! В цьому напрямку рухається весь сучасний світ. І ми також не повинні залишатися осторонь», - зазначив Гройсман.

Раніше Кабінет міністрів України схвалив концепцію реалізації державної політики в сфері реформування середньої освіти «Нова українська школа».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: