Правоохоронці встановили, що квартиру в Сумах підірвав психічно нездоровий мешканець

Читать на русском
В організації вибуху в сумській багатоповерхівці підозрюється 59-річний пенсіонер, який проживав у квартирі на 7-му поверсі. Свою провину він визнав.

Поліція встановила, що квартиру в багатоповерхівці в Сумах навмисно підірвав місцевий мешканець, що перебуває на постійному обліку в психіатра.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна», передає «Слово і Діло».

«Як попередньо з'ясували співробітники поліції Сум, що негайно прибули на місце події, вибух стався в результаті займання газоповітряної суміші. Один із мешканців будинку, власник квартири на сьомому поверсі, 59-річний чоловік, що перебуває на постійному обліку в психіатра з відповідним діагнозом, після сімейної сварки умисно відкрив на кухні вентилі газової плити, напустив до приміщення газ і підпалив цигарку», – повідомляє відділ комунікації поліції Сумської області.

У центрі Дніпра прогримів вибухСьогодні ввечері в центрі Дніпра, біля офісу партії Національний корпус, вибухнула граната.

У поліції нагадали, що в результаті вибуху газоповітряної суміші загинула 64-річна пенсіонерка, яка проживала в квартирі поверхом нижче, а сам чоловік із травмами голови та термічними опіками (близько 20% поверхні тіла) перебуває в реанімації.

До медиків за допомогою також звернулася сім'я сусідів, – дві жінки та двоє малолітніх дітей. Їм надана необхідна медична допомога.

За інформацією начальника ГУНП Сумської області Миколи Лушпієнка, з місця події евакуйовані 64 мешканця будинку, розселенням людей займається міська влада.

Як повідомляла раніше прес-служба Державної служби України з надзвичайних ситуацій, в результаті вибуху без подальшого горіння, попередньо побутового газу, 3 січня ввечері на 7-му поверсі в десятиповерховому житловому будинку в Сумах на вул. Металургів загинула жінка, дві людини були врятовані з-під завалів. За медичною допомогою зверталися 10 осіб (3 дітей, 7 дорослих).

У ДСНС повідомили, що евакуювали 33 мешканців будинку з їх подальшим розселенням. Загалом у будинку мешкають 432 жителя, з яких потребувала розселення 101 людина: 48 людей відселено до готелю, решта 53 – самостійно переселилися до родичів.

За інформацією прес-служби прокуратури Сумської області, за попередніми даними, в багатоквартирному будинку в Сумах стався вибух газоповітряної суміші.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: