СММ ОБСЄ розширюватиме зони свого контролю на весь Донбас

Читать на русском
СММ ОБСЄ розширюватиме зони свого контролю на всю територію Донбасу й контролюватиме в першу чергу припинення бойових дій.

СММ ОБСЄ розширюватиме зони свого контролю на всю територію Донбасу й контролюватиме в першу чергу припинення бойових дій.

Про це сьогодні в Маріуполі заявив голова ОБСЄ, федеральний міністр європейських, інтеграційних і закордонних справ Австрії Себастьян Курц, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Він також наголосив на необхідності реалістичного підходу до можливостей місії.

«Щодо місії, я прошу вас реалістично підходити до цього питання, в ОБСЄ 57 країн-членів і рішення ухвалюються консенсусом», – сказав Курц, відповідаючи на запитання українського журналіста про можливість введення в Україну поліцейської місії ОБСЄ.

При цьому міністр підкреслив, що ОБСЄ робитиме все, «щоб місія діяла якомога ефективніше, вела спостереження на всій території Донбасу й щоб зусиллями місії було досягнуто повне припинення вогню».

Новий глава ОБСЄ назвав головні завдання організації в УкраїніСьогодні новий голова ОБСЄ Себастьян Курц здійснив поїздку уздовж лінії розмежування вогню в Донбасі.

Але тільки зусиль ОБСЄ щодо місії недостатньо, зазначив голова організації. «Тут необхідні зусилля й там, де ухвалюють рішення – в Москві, Києві та в інших країнах», – зазначив Курц.

Він також наголосив на важливості відновлення зруйнованої на Донбасі інфраструктури, однак підкреслив першочерговість забезпечення припинення вогню з обох сторін.

Нагадаємо, новий голова ОБСЄ Себастьян Курц прилетів в Україну для візиту в Донецьку область.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: