НАЗК запросило шістьох нардепів дати пояснення про несвоєчасне подання е-декларацій

Читать на русском
Нацагентство з питань запобігання корупції запросило дати пояснення нардепів, які несвоєчасно подали е-декларації.

В Національному агентстві з питань запобігання корупції чекають з поясненнями народних депутатів, які несвоєчасно подали електронні декларації. Це Марія Матіос, Леонід Козаченко, Костянтин Іщейкін (фракція «БПП»), В'ячеслав Богуслаєв, Анатолій Гіршфельд (група «Воля народу») і Юрій-Богдан Шухевич (фракція «Радикальної партії»).

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НАЗК.

«Національне агентство з попередження корупції запрошує народних депутатів Матіос М.В., Богуслаєва В.О., Шухевича Ю.Р., Козаченка Л.П., Іщейкіна К.Є., Гіршфельда А.М., які несвоєчасно подали щорічні декларації 2015 рік, надати пояснення з цього приводу.

Нагадаємо, що відповідно до Закону України «Про запобігання корупції», народні депутати України повинні подати електронної декларації в 30 жовтня 2016 включно», повідомили в НАЗК.

В Агентстві відзначили, що, згідно зі своїми повноваженнями, НАЗК почало перевірку фактів несвоєчасного подання вищевказаними народними депутатами щорічних декларацій за 2015 рік у Єдиний державний реєстр декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

У відомстві додали, що раніше Нацагентство направляло відповідний запит на адресу Верховної Ради України, а також листи на адресу народних депутатів України щодо необхідності надання пояснень. Станом на 22 грудня 2016 ніякого пояснення на адресу НАЗК не було.

Нагадаємо, раніше глава Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак пообіцяла надати Національному антикорупційному бюро доступ до електронних декларацій чиновників в максимально стислі терміни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: