На Північному полюсі зафіксували новий температурний рекорд

Читать на русском
Температура на Північному полюсі в листопаді та грудні перевищила середні показники на рекордні п'ять градусів.

На Північному полюсі протягом листопада-грудня 2016 року була зафіксована рекордна температура. Фахівці прогнозують, що такі аномалії будуть зустрічатися кожні п'ятдесят років.

Про це повідомляє Українська служба ВВС, передає «Слово і Діло».

Названі головні наукові відкриття 2016 рокуВідкриття гравітаційних хвиль і виявлення екзопланети, що нагадує Землю, визнали головними науковими відкриттями, що минає.

Температура перевищила середні показники на 5 градусів, які є рекордними. Також метеорологи припускають, що на католицьке Різдво температура може побити і цей рекорд. У результаті цього температура може піднятись до нуля градусів. Така різка зміна температури буде свідчити про перевищення температурної норми на 20 градусів.

Влітку поточного року рекордні показники товщини льоду також було зафіксовано у Північному Льодовитому оекані. Показники зменшились майже до рекордних даних. Така погода, за словами фахівців, пов'язана із змінами клімату, здебільшого через людську діяльність. Не по сезону тепла погода не є хорошим показником, а результатом антропогенної нищівної діяльності.

Раніше повідомлялось, що з жовтня 2015 по вересень 2016 синоптики зафіксували підвищення середньої температури в Арктиці на 2 градуси.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: