43 країни подали заявки на участь в Євробаченні

Читать на русском
Заявки на участь в Євробаченні-2017, яке пройде в Україні, надіслали представники з 43 країн.

На даний момент 43 країни, включаючи Україну, подали заявки в Європейський мовний союз (EBU) на участь в «Євробаченні-2017», що на одну більше, ніж роком раніше, заявила виконавчий продюсер конкурсу Вікторія Романова.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Голос.ua».

 «43 делегації - на одну більше, ніж в минулому році», - зазначила Романова.

Вона також повідомила, що в грудні доведеться укласти кілька контрактів для підготовки заходу, в тому числі по дизайну сцени, і презентувати його креативну концепцію.

«Ми повинні зробити висновок кілька основних контрактів, презентувати результати роботи, яка робилася в попередні місяці, презентувати креативну концепцію конкурсу: головна тема, логотип і слоган. Ми повинні укласти контракт на дизайн сцени», - сказала вона.

Відмова від проведення «Євробачення»: прецеденти в історії конкурсуПісенний конкурс «Євробачення-2017» може відбутись у Росії, якщо Україна негайно не виконає всіх необхідні умови.

За даними Романової, в жовтні НТКУ запустила конкурс на креативну концепцію Євробачення, які взяли участь 11 українських креативних і дизайнерських агентств подали 23 ідеї. «10 листопада через 11 агентств було вибрано 5 агентств і 5 ідей, які увійшли в short list. Після цього вони отримали свої завдання з доопрацювання ідей. І в кінці листопада було вибрано агентство, яке перемогло. Зараз агентство веде фінальну полірування логотипу, слогану і візуалізації. Ми сподіваємося, що до кінця року оголосимо логотип, слоган і тему Євробачення», - розповіла про плани виконавчий продюсер.

Відповідаючи на питання щодо фінансування, виконавчий продюсер нагадала, що в проекті бюджету України закладена сума 455,7 млн ​​грн на «Євробачення-2017», також є додаткові 200 млн грн з міського бюджету Києва.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко підписав закон, завдяки якому спрощується процедура закупівлі товарів і послуг для проведення Євробачення-2017.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: