Миколаю, допоможи! Гідні зарплати як заповітне бажання українців

Читать на русском

Напередодні одного з найбільших православних свят – Дня Святого Миколая, що відзначається 19 грудня, «Слово і Діло» продовжує збирати обіцянки політиків, виконання яких найбільше хотіли би звичайні українці.

Крок до реалізації однієї з таких обіцянок – підвищення мінімальної заробітної плати вдвічі, обіцяного Президентом Порошенком і прем’єр-міністром Гройсманом, – Верховна Рада вже зробила у вівторок, підтримавши ініціативу щодо збільшення «мінімалки» до 3200 грн у сесійній залі. Не всі, щоправда, згодні за таким рішенням: дехто з народних депутатів зауважує, що це може призвести до інфляції і масового неофіційного працевлаштування людей… А депутати від «Опозиційного блоку», хоч і обіцяли проголосувати за підвищення мінімальної зарплати, взагалі не віддали за це рішення жодного голосу.

Хай там як, а принаймні бюджетники з нового року точно можуть розраховувати на поповнення особистих бюджетів: як пообіцяв Гройсман, фінансове забезпечення працівників медицини й освіти збільшиться щонайменше на 20%, а міністр освіти Лілія Гриневич натякнула, що для вчителів і викладачів планується поступове підвищення заробітної плати на 50%. У той же час, голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський заявив, що вчителі опорних шкіл у його регіоні взагалі отримуватимуть подвійну заробітну плату.

Потребують особливої уваги й щедрої підтримки з Бюджету й силовики. Домогтися підвищення їхніх зарплат пообіцяв народний депутат Максим Бурбак. Міністр оборони Степан Полторак уже виконав обіцянку щодо підвищення зарплатні військовослужбовцям-контрактникам, а от його колега з МВС Арсен Аваков свою обіцянку про підвищення заробітної плати поліцейським до кінця року поки не реалізував.

Святой Николай, пожалуйста, подари достойные зарплатыSlovoiDilo

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: