У комітеті відкинули норму про заборону необґрунтованих перевірок підприємств

Читать на русском
У комітеті Верховної Ради з питань податкової та митної політики передумали залишати норму про заборону необґрунтованих перевірок підприємств.
Ніна Южаніна

Комітет Верховної Ради з питань податкової та митної політики виключив з антикорупційних податкових законопроектів норму про заборону необґрунтованих перевірок на підприємствах.

Про це в інтерв'ю ZN.UA розповіла голова комітету Ніна Южаніна, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «ЛІГА.net».

За її словами, норма була відкинута через юридичні недосконалості запропонованого в ній формулювання, до того ж для запровадження такої норми в Україні немає необхідної податкової культури.

Южаніна додала, що в нормі була нова підстава для недопущення проведення виїзної або фактичної перевірки.

«У мене як у звичайної людини, а не юриста, виникає питання. Хто скаже мені, чи є законні підстави у ДФС (Державної фіскальної служби – Ред.), чи ні. Це ж абсолютно обтічне, загальне формулювання! Хто має довести законність підстави? Де? В суді? Чи має орган контролю довести законність підстави ще до перевірки, щоб уже потім приходити із законною підставою, оскільки її законність доведена судом? Але ж це планова перевірка», – підкреслила вона.

На думку голови комітету, українські підприємці будуть зловживати запропонованою законом можливістю, відправляючи будь-яку державну інспекцію до суду.

Нагадаємо, раніше Южаніна розповіла, коли з'являться фундаментальні зміни в Податковому кодексі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: