Масштабні пожежі в Ізраїлі загасили

Читать на русском
В Ізраїлі оголосили про закінчення міжнародної операції з гасіння лісових пожеж біля міста Хайфа.

В Ізраїлі оголосили про закінчення міжнародної операції з гасіння лісових пожеж біля міста Хайфа, які вирували майже тиждень.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «РИА-Новости».

Ізраїльські пожежники з ранку вівторка повертаються до звичайного режиму роботи, на другу половину дня запланована подячна церемонія на честь їхніх колег, які прибули на допомогу з десятка країн.

«У зв'язку з припиненням пожеж і зміною погодних умов прийнято рішення завершити операцію», - повідомила поліція, у віданні якої знаходиться протипожежна служба.

За підрахунками влади, з 18 листопада, коли почалися перші пожежі, до 26 листопада, коли були ліквідовані останні з них, відбулися 1 тисячу 773 загоряння, в тому числі 39 великих, до гасіння яких залучалися не менше десяти пожежних розрахунків. Найбільш «гарячими точками» стали північне місто Хайфа, де вогонь прорвався на вулиці і була проведена евакуація десятків тисяч жителів, розташований неподалік Зіхрон-Яаков, околиці Єрусалиму і кілька єврейських поселень Західного берега річки Йордан.

Щодня боротьбу з вогнем в Ізраїлі вели в середньому 900 пожежників. Минулого четверга, в розпал кризи, їх чисельність досягла 1 тисячі 616 чоловік, не рахуючи 450 мобілізованих армією резервістів.

Нагадаємо, в гасінні пожеж брали участь і два Ан-32П Держслужби з надзвичайних ситуацій України. Тільки за 26 листопада вони скинули на вогонь 32 тонни води.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: