Гройсман розповів, як в Україні відроджуватимуть авіабудування

Читать на русском
В уряді України займаються пошуком фінансового ресурсу для того, щоб надати можливість виготовляти літаки, які згодом мають бути поставлені на авіалінії України.

Уряд займається реструктуризацією боргів ДП ​​«Антонов» та інших авіабудівних підприємств країни, а через державне фінансування створюється пакет замовлень, які виконує концерн для держави.

Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Кабінету міністрів України.

«Ідея наступна – знайти ресурси, надати можливість виробляти літаки, ці літаки ми маємо поставити на авіалінії України. У нас є державна компанія «Україна», є приватні компанії. Ми тоді зможемо продавати літаки, коли самі на них будемо літати. Сьогодні наше завдання полягає в тому, щоб налагодити серійне виробництво», – підкреслив прем'єр.

За його словами, сегмент авіабудування є дуже важливим у контексті розвитку національної економіки, оскільки створює додаткові робочі місця.

«Наприклад, безліч комплектуючих раніше надходили з Росії, але їх локалізацію можливо наблизити максимально до 100%, оскільки багато речей Україна може виробляти самостійно або купувати не в Росії, а в інших країнах. Тут немає проблем», – зазначив він.

Нагадаємо, що вчора, 28 листопада, ДК «Укроборонпром» погодив із Міністерством економічного розвитку і торгівлі можливість корпоратизувати ще 5 своїх підприємств-учасників.

Як повідомлялося раніше, на заводі «Антонов» у Києві завершується будівництво першого демонстраційного Ан-132 для Саудівської Аравії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: