Нардепи запропонували штрафувати за порушення правил в'їзду в зону АТО

Читать на русском
У Верховній Раді зареєстрували законопроект про введення штрафів за порушення правил в'їзду в зону АТО.

Народні депутати Верховної Ради від фракції «Блок Петра Порошенка» Микола Паламарчук та Віктор Король пропонують ввести штраф за порушення порядку в'їзду в зону проведення антитерористичної операції (АТО) або виїзду з неї.

Як повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна», про це свідчить відповідний законопроект №5442, зареєстрований в Раді 23 листопада 2016 року.

Так, документом пропонується встановити штраф від 30 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510-850 гривень) за таке порушення. Згідно із законопроектом, пропонується ввести адміністративну відповідальність за невиконання іноземцем або особою без громадянства рішення про заборону в'їзду в Україну, передбачивши штраф від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів (1,7-5,1 тисяч гривень).

Крім того, планується передбачити, що справи про адміністративні порушення, підсудні судам, розташованим на території включеного РФ Криму, розглядаються місцевими судами за місцем виявлення порушення.

Нагадаємо, раніше співробітники Державної прикордонної служби України приступили до оформлення людей і транспортних засобів, які перетинають лінію розмежування сторін в Луганській області через контрольно-пропускний пункт в'їзду / виїзду «Золоте».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: