Рева вважає за необхідне монетизувати пільги для учасників АТО

Читать на русском
Грошову компенсацію за пільги ветерани АТО зможуть використовувати на власний розсуд, зазначив міністр соцполітики України Андрій Рева.

Пільги для учасників антитерористичної операції необхідно монетизувати.

Про це міністр соціальної політики України Андрій Рева заявив у інтерв'ю газеті Верховної Ради «Голос України», передає «Слово і Діло».

За його словами, зараз іде підготовка відповідного законопроекту.

«Тільки так. Іншого виходу немає. Не має бути приниження, з одного боку, ветерана війни, учасника АТО. А з іншого боку, не має підприємець бути поставлений у таку ситуацію, коли держава встановила пільгу й забула за це заплатити. Кошти потрібно платити самому ветерану. Ми даємо йому грошову компенсацію за пільги, а він на власний розсуд її використовує. На проїзд, на санаторно-курортне лікування тощо», – сказав Рева.

Станом на 2 листопада з початку антитерористичної операції на Донбасі статус учасника бойових дій отримали 197 тис. осіб.

Згідно із законом «Про статус ветеранів війни, гарантії їхнього соціального захисту», учасники АТО мають право безкоштовно їздити в громадському транспорті, отримувати медикаменти, щорічне медичне обстеження, санітарно-курортне лікування, право на 75% знижку на комунальні послуги. Пільги надаються членам сімей загиблих військовослужбовців.

Нагадаємо, раніше російсько-окупаційні війська із забороненої артилерії калібру 152 мм вели вогонь у районі Бородинського та Широкиного.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: