Найочікуваніші законопроекти Ради: чи готові депутати позбавляти себе привілеїв

Читать на русском

Протягом усієї історії роботи Верховної Ради України було зареєстровано 7 законопроектів щодо обмеження, призупинки, зняття чи відмови від депутатської недоторканності. Перший зареєстрований у IV скликанні Ради, тобто в період із 2002 до 2006 року. В подальшому на розгляд кожного скликання Ради виносився щонайменше один відповідний проект закону: в період з 2007 до 2012 року таких було 2, а в чинному парламенті вже були зареєстровані 3. Жоден з них іще не дійшов до стадії підпису Президентом.

18 законопроектів було запропоновано на розгляд парламенту щодо запобігання неперсонального голосування. 9 проектів законів, направлених проти кнопкодавства, були внесені у ВРУ VI скликання, 1 – VII скликання і вже 4 – VIII. З них один уже підписаний Главою держави, ще один готується до другого читання.

Проте найбільша кількість законопроектів стосується обмеження, скасування чи ліквідації пільг або привілеїв народних депутатів України. Їх у парламенті реєстрували аж 28 разів. 16 таких проектів законів були зареєстровані під час VI скликання Ради, 5 – під час VII і 4 – V. З них лише один підписаний та ще один готується до підпису Президентом.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» показало, як змінювався склад парламентських фракцій під час різних скликань Верховної Ради України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: