Кабмін встановив вихідні дні в новорічні свята

Читать на русском
Сьогодні Кабінет міністрів на своєму засіданні затвердив перенесення робочих днів у 2017 році. Вихідними будуть дні з 31 грудня до 2 січня та із 7 до 9 січня. Період із 3 до 6 січня буде робочим тижнем.
Фото: Legion-Media

Сьогодні Кабінет міністрів на своєму засіданні затвердив перенесення робочих днів у 2017 році.

Згідно з рішенням уряду, переносів на новорічні свята не буде, пише «Слово і Діло».

Вихідними будуть дні з 31 грудня до 2 січня та із 7 до 9 січня. Період із 3 до 6 січня буде робочим тижнем. При цьому ухвалено рішення перенести робочий день із понеділка, 8 травня, на суботу, 13 травня, а з п'ятниці, 25 серпня, – на суботу, 19 серпня.

В Україні більше не святкуватимуть 23 лютогоПорошенко відмінив святкування Дня захисника Вітчизни 23 лютого

«Запропоноване перенесення робочого дня сприятиме раціональному використанню робочого часу, створенню сприятливих умов для святкування в 2017 році 9 травня – Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та 24 серпня – Дня Незалежності України, й не призведе до зменшення тривалості робочого часу протягом року, обсягів виробництва та надходжень податкових і обов'язкових платежів до бюджетів усіх рівнів», – повідомили в прес-службі Міністерства молоді та спорту.

Зазначимо, що в разі, якщо святковий або неробочий день збігається з вихідним, то вихідний переноситься на наступний після святкового або неробочого дня. У 2017 році 1 січня припадає на неділю, а 7 січня – на суботу.

Нагадаємо, в 2017 році українці відзначатимуть два нових свята.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: