Мінінфраструктури знайшло інвестора для причалів Чорноморська

Читать на русском
Hutchison Ports проводить технічний аналіз потужностей порту Чорноморськ, який планує завершити до кінця поточного тижня.

Лідер світового рейтингу портових операторів Hutchison Ports почав технічний аналіз потужностей порту Чорноморська, зокрема причалів.

Про це повідомила заступник міністра інфраструктури України Надія Казначеєва, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на ЦТС.

«Відсьогодні Hutchison почав технічний (інженерний) аналіз потужностей Чорноморського порту та інфраструктури, щоб визначитися з тим, куди їм було б цікаво інвестувати. Поки йдеться про вивчення тилових територій 1-6 причалу», – поінформувала Казначеєва.

Вона також уточнила, що робота в порту технічної команди буде завершена до кінця поточного тижня. Після цього сторони планують перейти до вивчення юридичної процедури співробітництва та наступних кроків.

Раніше повідомлялося, що міністр інфраструктури України Володимир Омелян провів переговори з виконавчим директором компанії Hutchison Ports. Сторони обговорили можливості участі Hutchison Ports у розширенні портової інфраструктури ДП МТП Чорноморськ. Перш за все, йдеться про розвиток та управління контейнерними терміналами.

Нагадаємо, що морський торговельний порт «Южний» передадуть у концесію не раніше ніж у 2019-2020 роках.

Влітку цього року Кабінет міністрів України ухвалив чотири постанови щодо дерегуляції в морських портах, які допоможуть зменшити корупцію й підвищити конкурентоспроможність вітчизняних портів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: