Розслідування щодо МН17: Рада продовжила угоду з Нідерландами

Читать на русском
Міжнародна місія захисту розслідування фактично завершила технічну роботу в Україні і працює над підготовкою звіту.

Верховна Рада України продовжила угоду з Нідерландами з розслідування катастрофи МН17 до 1 серпня 2017 року.

Як повідомив, виступаючи в парламенті, заступник міністра закордонних справ Сергій Кислиця, з ініціативою продовжити роботу місії виступила нідерландська сторона, передає «Слово і Діло».

За ратифікацію Угоди про продовження до 1 серпня 2017 року терміну дії угоди між Україною і Королівством Нідерланди про міжнародної місії захисту розслідування №0111 проголосували 247 народних депутатів.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що амністії для винних у загибелі пасажирів «Боїнга» не будеСказано 13 лютого 2015 р.Статус обіцянки: Архів

Місія фактично завершила технічну роботу в Україні і працює над підготовкою звіту. Чисельність місії під керівництвом Нідерландів становить до 700 осіб. Персонал місії координує свої дії з місцевими органами влади України та моніторинговою місією ОБСЄ в Україні.

Уряд Нідерландів покриває всі витрати на матеріально-технічне і фінансове забезпечення свого персоналу і місії в цілому.

Розслідування катастрофи MH17 «приречене на провал» – ПєсковРозслідування катастрофи малазійського «Боїнг 777» проходило в умовах упередженого ставлення до РФ.

Раніше повідомлялося, що міжнародна група слідчих, що займається розслідуванням катастрофи МН17, досі не отримала від Росії нові дані радарів.

28 вересня об'єднана слідча група з розслідування катастрофи рейсу MH17 заявила, що ракета комплексу ЗРК Бук, потрапила в літак, була привезена з Росії і випущена на території, підконтрольній терористам.

Нагадаємо, 17 липня 2014 року в Донецькій області був збитий ракетою російського ЗРК Бук літак Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 з Амстердама в Куала-Лумпур.

В результаті трагедії загинули всі 298 чоловік, що знаходилися на борту. Пасажирами рейсу були громадяни 10 країн, більшість загиблих (196 осіб) - громадяни Нідерландів.

Нагадаємо, що в МЗС Австралії назвали терміни оприлюднення списку винуватців катастрофи MH17.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: