Карта АТО: ситуація на сході України на 17 жовтня

Читать на русском

Ситуація на сході країни за станом на 00:00 17 жовтня 2016 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

За минулу добу російсько-окупаційні війська 61 раз відкривали вогонь по позиціях українських захисників.

Напрямки:

На Луганському напрямку відбулось 29 випадків порушення режиму припинення вогню з боку ворога. З мінометів калібру 120 та 82мм, гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї противник відкривав вогонь по позиціях сил АТО в районах Новоолександрівки, Кримського, Богуславського, Новозванівки та Оріхового, а в Попасній бойовики застосували також ствольну артилерію калібру 122 мм.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 23 провокації проти сил АТО. Українські позиції поблизу Гранітного, Новотроїцького, Павлопіля і Талаківки окупанти обстрілювали з кулеметів великого калібру, гранатометів та стрілецької зброї, а по Мар’їнці вели вогонь з мінометів та ствольної артилерії калібру 122мм. По Водяному і Лебединському бойовики вели вогонь з 152мм артилерії. В Широкіному і Красногорівці, по підрозділах Збройних Сил України активно вели вогонь ворожі снайпери. Також ворог застосовував в цих районах міномети калібру 120мм, кулемети та стрілецьку зброю.

На Донецькому напрямку відбулось 9 обстрілів українських позицій. У Зайцевому та Новгородському противник використовував стрілецьку зброю, кулемети та гранатомети, в Луганському та Верхньоторецькому – міномети 82 калібру, а у Троїцькому, окрім мінометів калібру 120мм, ворог здійснив обстріли також і з артилерії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: