Сьогодні українці відзначають День захисника

Читать на русском
Сьогодні, 14 жовтня, Україна відзначає День захисника, яким вшановує мужність і героїзм захисників незалежності і територіальної цілісності країни.
Фото з відкритих джерел

Сьогодні, 14 жовтня, Україна відзначає День захисника, яким вшановує мужність і героїзм захисників незалежності і територіальної цілісності країни.

Наразі Президент України Петро Порошенко бере участь в урочистих заходах з нагоди святкування, повідомляє «Слово і Діло».

У Софії Київській у Києві відбувається молебень за участю Президента, прем'єр-міністра і керівників оборонних відомств.

День прапора пропонують відзначати 24 липняВ Інституті національної пам'яті запропонували святкувати День державного прапора 24 липня. З такою ініціативою виступив голова інституту Володимир В'ятрович.

Згодом о 12:00 на Майдані Незалежності розпочнеться святковий концерт військових оркестрів Збройних сил, Міністерства внутрішніх справ і Національної гвардії.

Зазначимо, що свято День захисника затвердила Верховна Рада у минулому році замість радянського свята «День захисника Вітчизни», яке відзначали 23 лютого.

В Інституті національної пам'яті наголошують, що протягом багатьох століть свято Покрова було головним для українських воїнів – від козацтва до Армії Української Народної Республіки та Української повстанської армії.

14 жовтня оголошено вихідним днем. Президент вважає, що День захисника потрібно відзначати так само масштабно, як Різдво, Великдень і День незалежності.

Нагадаємо, крім Дня захисника України, в цей святкують Покрову Пресвятої Богородиці, День українського козацтва і день створення Української повстанської армії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: