Аваков різко відповів Олланду з приводу виборів на Донбасі

Читать на русском
Глава МВС України Арсен Аваков відповів на пропозицію президента Франції Франсуа Олланда провести вибори на Донбасі, а потім уже говорити про повернення кордону під контроль України.
Арсен АваковФото з відкритих джерел

Глава МВС України Арсен Аваков відповів на пропозицію президента Франції Франсуа Олланда провести вибори на Донбасі, а потім уже говорити про повернення кордону під контроль України.

Про це Аваков написав в Facebook, прокоментувавши виступ Олланда на засіданні ПАРЄ, повідомляє «Слово і Діло».

«Пане Олланд, не смійте вказувати нам віддавати території України й мільйони життів наших громадян під путінський режим, тому що це вам здається зручним!», – написав міністр внутрішніх справ України.

«Ваші пропозиції та трактування врегулювання війни на Донбасі є неприйнятними та образливими для будь-якого справжнього українця. Поступившись Путіну Україною, ви втратите Європу, втратите власну свободу. Не тіште себе ілюзіями – створіть реальний антипутінський демократичний фронт вільних людей і не умиротворюйте агресора!», – зазначив Аваков.

Путін відмовився від візиту до Франції 19 жовтня – ЗМІПрезидент Росії Володимир Путін скасував візит до Франції 19 жовтня, де мав зустрітися з президентом Франсуа Олландом.

Нагадаємо, вчора президент Франції Франсуа Олланд заявив, що спочатку потрібно провести вибори на території Донбасу, а вже потім повертати кордон під контроль України. На його думку, наразі вибори більш пріоритетні, ніж передача кордону під контроль України.

Водночас він заявив, що вибори не потрібно проводити за будь-яку ціну. Бойовики мають виконати свою частину обов'язків, які вказані в Мінських угодах.

«В першу чергу припинення вогню, відведення зброї, роззброєння, але після цього – вибори», – додав Олланд.

Президент Франції зазначив, що в разі провалу Мінських угод світ матиме ще один заморожений конфлікт.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що Меркель запросила глав держав «нормандської четвірки» до Берліна. В Адміністрації Президента України розповіли, що поки не отримували формального запрошення на цю зустріч.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: