Ляшко: підписи за відставку Луценка будуть зібрані за день

Читать на русском

З початком нової парламентської сесії фракція Радикальної партії розпочне збір підписів за відставку генпрокурора.

Олег Ляшко за один день збере підписи за відставку Юрія Луценка, якщо його підтримають інші фракції.

Про це нардеп розповів «Слову і Ділу» в кулуарах Верховної Ради.

«Для того, щоб поставити питання в парламенті про відставку генерального прокурора, потрібно 150 голосів. Прокурора Луценка потрібно відправити у відставку, тому що він виконує політичні замовлення. Але нам недостатньо займатися процесом, нам потрібен результат», – розповідає Ляшко.

За його словами, щоб набрати 150 голосів у Раді, він уже почав домовлятися з лідерами інших фракцій, втім, про те, яка кількість голосів зібрана на сьогоднішній день, говорити відмовився.

«Мало почати збирати підписи, потрібно спочатку 150 голосів. Я зараз намагаюся знайти консенсус і підтримку лідерів інших фракцій, і коли ми бачитимемо цю підтримку, ми зберемо ці підписи за один день. Я не вважаю за необхідне говорити попередньо про процес, важливий результат – щоб прокуратура була реформована, щоб її очолювала професійна людина. Ми вважаємо, що ці функції Луценко виконати не може», – заявив Ляшко.

Нагадаємо, 18 серпня 2016 року народний депутат України Олег Ляшко заявив, що якщо Президент Петро Порошенко не внесе до Верховної Ради подання про звільнення Юрія Луценка, то з початком нової парламентської сесії фракція «Радикальної партії» розпочне збір 150 підписів за відставку генпрокурора.

«Слово і Діло» зафіксувало 176 обіцянок Олега Ляшка, 75 з яких він провалив. Із повним переліком обіцянок народного депутата можна ознайомитися на його персональній сторінці.

Ляшко: подписи за отставку Луценко будут собраны за деньSlovoiDilo

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: