Експерт пояснив причини ядерного шантажу Москви

Читать на русском
Російська Федерація може готувати ґрунт для виходу з режиму нерозповсюдження зброї масового ураження.

Внесення президентом РФ Володимиром Путіним законопроекту про призупинення договору зі США про утилізацію плутонію є висуненням заздалегідь нездійсненних умов, що означає свідоме загострення двосторонніх відносин.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише керівник аналітичної групи Da Vinci AG Анатолій Баронін, передає «Слово і Діло».

«Проект документа можна розцінювати як свідоме загострення двосторонніх відносин і висунення заздалегідь нездійсненних умов. Очевидно, Кремль спочатку висуває підвищені вимоги в надії сторгуватися за значно меншим переліком питань», – пише він.

У Da Vinci AG вважають, що таким чином РФ може готувати ґрунт для виходу з режиму нерозповсюдження зброї масового ураження. Водночас дії Москви, навпаки, можуть призвести до посилення санкційного тиску.

США можуть зважитися на запровадження газового ембарго проти Росії – експертПоліттехнолог проаналізував санкційну політику та рішення США розширити санкції проти Росії.

Вчора, 3 жовтня, стало відомо, що РФ припиняє дію міжурядової угоди зі США про утилізацію надлишків збройового плутонію.

Умовами відновлення угоди в документі названі скасування всіх американських санкцій, скасування всіх санкцій, запроваджених проти російських суб'єктів, фізичних і юридичних осіб, так званого «акту Магнітського» й «спрямованих проти Росії положень закону США про підтримку свободи України», а також скорочення військової інфраструктури й чисельності контингенту військ США в країнах, які увійшли до НАТО після 1 вересня 2002 року.

Нагадаємо, що РФ витримає тиск санкцій і низьку ціну на енергоресурси максимум до 2018 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: