Звільнити не можна помилувати: в соцмережах обговорюють позачергове засідання Верховної Ради

Читать на русском

Верховна Рада зібралася на позачергове засідання для розгляду питання про звільнення суддів за порушення присяги. Користувачі в соцмережах активно обговорюють процес голосування.

Сьогодні Верховна Рада зібралася на позачергове засідання для розгляду питання звільнення суддів за порушення присяги.

На засідання прийшли не всі: в парламенті зареєструвалося 264 народних депутати. Парламентарі мали розглянути питання звільнення 33 суддів. Дуже довго парламенту не вдавалося набрати необхідну кількість голосів.

Засідання вже стало однією з головних подій цього дня. Депутати на своїх сторінках у соцмережах розповідають, як проходить голосування.

Народний депутат від фракції БПП Артур Палатний закликав усіх депутатів прийти й проголосувати за звільнення суддів: «Кожен народний депутат, який поважає Україну, поважає людей, має бути зараз у залі й голосувати за звільнення за порушення присяги всіх суддів, щодо яких внесено подання Вищою радою юстиції, в тому числі причетних до незаконних арештів майданівців. Ми маємо це зробити зараз, щоб завтра ці люди не продовжували чинити незаконне правосуддя».

Нардеп Єгор Соболєв закликав українців запам'ятовувати імена депутатів, які не були присутні на засіданні або не голосували: «Велике прохання до всіх, хто був на Майдані або розділяє його ідеї. Увімкніть, будь-ласка, телеканал «Рада» або відкрийте парламентський сайт і запам'ятовуйте прізвища кожного депутата, якого зараз немає в залі голосувань або який не голосує».

Народний депутат Віталій Купрій вважає, що питання про звільнення суддів розглядають на позачерговому засіданні, щоб навмисно зірвати голосування. «Нас зібрали, щоб використати як ширму, провалити голосування й залишити злочинців на посадах», – написав Купрій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: