Деканоїдзе назвала кількість кандидатів, які навчаються на слідчих та дільничних

Читать на русском
У Національній поліції України розповіли про старт навчання на посади нових слідчих і дільничних.
Хатія Деканоїдзе

Сьогодні, 27 вересня, до навчання приступили понад 180 осіб, які в майбутньому можуть стати слідчими та дільничними.

Про це заявила очільниця Національної поліції Хатія Деканоїдзе, пише «Слово і Діло» з посиланням на «112 Україна».

«Через конкурс і поліцейські комісії до нас потрапили молоді чудові люди, 78 нових кандидатів на слідчих і 105 – дільничних... Ні для кого не секрет, що в нас багато проблем, які пов'язані і з дільничними, і зі слідством. Тому що слідство – це напрямок Нацполіції, який стосується дуже багатьох людей. На жаль, у нас більше негативних відгуків, ніж позитивних», – зазначила Деканоїдзе.

За її словами, зараз в Україні будується правова держава, однією з цілей якої є забезпечення поліції належним чином.

«У нас правової держави поки немає, ми будуємо правову державу, коли в кожного поліцейського буде законодавче повноваження: забезпечення, зарплата, мотивація, робоче місце, де можна сісти й розслідувати важливі справи. А найголовніше – в них буде зарплата. Правова держава, де рейдери не будуть захоплювати щодня підприємства, – це головна проблема бізнесу. Чому є така проблема, тому є глибокі корупційні схеми», – заявила Деканоїдзе.

Слід зазначити, що раніше глава Нацполіції обіцяла збільшити термін навчання для кандидатів, які пройшли відбір до патруля, з 3 до 4,5 місяців. Ця обіцянка поки перебуває в процесі виконання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: