Аваков пропонує узаконити презумпцію правоти поліцейського

Читать на русском
Глава МВС Арсен Аваков хоче узаконити презумпцію правоти поліцейського. Відомство внесе до Верховної Ради відповідний пакет законодавчих ініціатив.
Арсен АваковФото з відкритих джерел

Глава МВС Арсен Аваков хоче узаконити презумпцію правоти поліцейського. Міністерство внутрішніх справ внесе до Верховної Ради відповідний пакет законодавчих ініціатив.

Про це він написав у Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

«Імператив презумпції правоти поліцейського має стати соціальною нормою! Спочатку підкоряйся поліцейському – потім оскаржуй!», – вважає Аваков.

За його словами, це не обмеження громадянських свобод, а правило безпеки, яке через процедуру порядку лише на дуже короткий час відтерміновує право громадянина на апеляцію дій поліцейського.

Він зауважив, що вдосконалення поліцейських сил має відбуватися не лише в підвищенні їхньої компетентності, але й у підвищенні рівня довіри до них.

Аваков зауважив, що презумпція правоти поліцейського працює в Німеччині, США, Великобританії, Франції, Італії, Канаді та багатьох інших країнах.

Нагадаємо, що вчора вранці у Дніпрі водій застрелив патрульного поліцейського, який зупинив його авто за порушення правил дорожнього руху. Співробітник патрульної поліції загинув, його напарниця померла в лікарні від поранення. Підозрюваного у вбивстві двох патрульних затримали, йому світить довічне.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: