Гройсман і Ган запустили програму децентралізації в Україні

Читать на русском
Програма U-LEAD з Європою буде фінансуватися спільно Європейським Союзом та країнами-членами, а саме Данією, Німеччиною, Польщею та Швецією.
Загальний бюджет програми становить 102 млн євроФото: УНІАН

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман і комісар ЄС Йоганнес Ган сьогодні офіційно запустили програму «U-LEAD з Європою».

Про це повідомляє прес-служба ЄС в Україні, передає «Слово і Діло».

Ця програма спільно фінансується Європейським Союзом і країнами-членами, а саме Данією, Німеччиною, Польщею та Швецією з метою підтримки українського уряду у впровадженні важливої реформи децентралізації в Україні.

Комісар ЄС Ган також зазначив, що головною метою програми «U-LEAD з Європою» є створення прозорої та підзвітної багаторівневої системи управління, яка буде реагувати на потреби громадян. Це передбачає посилення спроможності ключових суб'єктів на національному, регіональному та місцевому рівнях із метою ефективної реалізації їхніх обов'язків. Загальний бюджет програми склав 102 млн євро.

«Реформа децентралізації має вирішальне значення для відновлення й зміцнення зв'язку між місцевими громадами та їх представниками», – підкреслив він.

Раніше повідомлялося, що Гройсман не бачить підстав для позачергових виборів до парламенту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: