У Генштабі розповіли, коли демобілізують воїнів шостої хвилі

Читать на русском
Всі військовослужбовці, які не виявлять бажання залишитися в лавах Збройних сил України, будуть звільнені в установленому порядку.

Генеральний штаб Збройних сил України у вересні планує внести проект акту демобілізації військовослужбовців, призваних у шосту хвилю мобілізації, на розгляд Президенту України Петру Порошенку.

Це має призвести до того, що у вересні-жовтні основна частина військових буде демобілізована, вважає т. в. о. начальника Головного управління персоналом-заступник начальника Генштабу, генерал-майор Володимир Талалай, передає «Слово і Діло».

«Якщо не буде погіршення військово-стратегічної ситуації, у вересні передбачається внести на розгляд Президенту України проект відповідного нормативного акту, почати звільнення 6-ї черги в поточному місяці й основну частину мобілізованих військовослужбовців звільнити в жовтні 2016 року», – повідомив Талалай.

«Весняний грім-2016»: ЗСУ вчаться відбивати широкомасштабну агресіюЗавдання нових навчань – реагування на повномасштабну військову агресію проти України в адаптації до стандартів НАТО.

Таким чином, роз'яснюють у Генштабі, всі військовослужбовці, що не виявлять бажання залишитися в лавах ЗСУ, будуть звільнені в установленому порядку.

Як повідомлялося раніше, шоста хвиля мобілізації стартувала 18 червня 2015 року.

Нагадаємо, 16 червня 2016 року міністр оборони, генерал армії України Степан Полторак пообіцяв, що наступного тижня (20-26 червня – Ред.) будуть розглянуті документи з пропозиціями щодо забезпечення демобілізації військовослужбовців 5-ї черги мобілізації та ухвалено відповідне рішення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: