Карта АТО: ситуація на сході України станом на 5 вересня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 5 вересня 2016 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів.

Обстріли

За минулу добу російсько-окупаційні війська 20 разів відкривали вогонь по позиціях українських підрозділів: 13 випадків зафіксовано на Маріупольському напрямку, 6 – на Донецькому та 1 – Луганському.

На Донецькому напрямку провокативні обстріли з боку російсько-окупаційних військ відбулися у Верхньоторецькому з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. А з гранатометів та стрілецької зброї - у напрямку позицій сил АТО поблизу Авдіївки та Ясинуватої. Також Авдіївку обстріляли з 82-мм міномету. Окрім того, поблизу Авдіївки була зафіксована снайперська активність, а позиції українських військових біля Водяного, Павлополя, Талаківки та Мар’їнки обстріляні зі стрілецької зброї.

На Маріупольському напрямку поблизу Широкиного, о дев’ятій ранку противник обстріляв позиції Збройних Сил України з бойової машини піхоти та стрілецької зброї, а також застосовувалися гранатомети. Окрім того, поблизу Мар’їнки спостерігалася снайперська активність.

На Луганському напрямку бойовики обстріляли зі стрілецької зброї Новоолександрівку. Окрім того, на Маріупольському напрямку виявлено 2 БПЛА противника. Один на висоті 500 метрів рухався у напрямку Водяного та Комінтерного, інший рухався у напрямку Водяного та Дзержинського на висоті 600 метрів. Вогонь не відкривався.

В цілому, обстановка в районі проведення АТО характеризується дотриманням «режиму тиші» за виключенням поодиноких збройних провокацій з боку противника.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: