Могеріні розповіла про плани створення армії ЄС

Читать на русском
Головний дипломат ЄС Федеріка Могеріні запевнила, що в найближчому майбутньому Євросоюз не буде створювати власну армію.

У найближчому майбутньому Євросоюз не планує створювати власну армію.

Про це заявила головний дипломат ЄС Федеріка Могеріні під час зустрічі міністрів закордонних справ ЄС у Братиславі, передає «Слово і Діло».

«Ми всі згодні з тим, що створення європейської армії – це не те, що станеться найближчим часом», – зазначила Могеріні.

У той же час вона не виключає, що дуже скоро може статися прорив у сфері європейської оборони, якщо держави-члени ЄС вирішать розвиватися в цьому напрямку.

МЗС Чехії ліквідує «представницький центр ДНР» в ОстравіМіністерство закордонних справ Чехії має намір звернутися до крайового суд для ліквідації громадського об'єднання під назвою «представницький центр ДНР».

Відповідаючи на питання про те, коли чекати створення спільної європейської армії, Могерини однозначної відповіді не дала, сказавши: «Через 50, 60, 100 років, хто знає?».

Напередодні глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер і генсек НАТО Йенс Столтенберг схвалили пропозиції Угорщини та Чехії розширювати військову співпрацю країн Євросоюзу аж до створення загальноєвропейської армії.

Нагадаємо, Франція і Німеччина підтримали ініціативу української сторони про встановлення «режиму тиші» на Донбасі з 1 вересня, наразі очікується рішення президента Росії Володимира Путіна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: