Експерт про відставку Ложкіна: він іде, тому що не отримав тих сум, які обіцяв йому Порошенко

Читать на русском
Віктор Небоженкополітолог

Ложкін зрозумів, що АП як джерело добробуту йому не підходить.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор служби «Український барометр», політолог Віктор Небоженко, аналізуючи, з чим може бути пов'язана можлива відставка Бориса Ложкіна з АП.

«Від самого початку Президент пояснив свою кадрову політику, на яку український народ через свою наївність не звернув уваги. Було заявлено, що в АП братимуть успішних і заможних бізнесменів. З'явився мільярдер Косюк, мультимільйонер Ложкін. Чисто олігархічний підхід», – міркує він.

Першим, як зазначив політолог, це відчув Косюк. Він був упевнений, що прийшовши до АП, він, окрім ПДВ, вирішить свої економічні проблеми. Але все не так просто.

«АП – це олігархічна республіка, де все зайнято», – підкреслив експерт.

«Того ж хотів Ложкін. Влада дає гроші, а гроші – дають владу. Але виявилося, що все не так просто. Ложкін багато робив у АП, але найголовнішого, подвоєння його капіталу, не відбулося. Як олігарх, він приймає рішення піти з цієї посади. Він не біжить від політики. Він іде, тому що не може отримати тих сум, які обіцяв йому Порошенко», – пояснює Небоженко.

Як додав політолог, Ложкін хотів бути послом у США. Америка цього не прийме. Йому було запропоновано стати послом у РФ, але така посада – велике пониження для нього. У ролі глави АП збільшити капітал Ложкіну не вдалося, тому найкращий варіант – піти.

Нагадаємо, Борис Ложкін очолює Адміністрацію Президента з червня 2014 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: